5 september 2009

Doornroosje is back

hi!

Sinds gisteren ben ik weer terug in Nederland. Praag was geweldig! Het is een supermooie stad, heel groot ook, met geweldige winkels (Lees: Topshop, Zara, MAC) en toen ik er was, ook heel mooi weer.
Ik ben doodmoe, wat ik trouwens voor een gedeelte aan mezelf te danken heb en voor een gedeelte aan de bus. Ik heb het aan mezelf te danken omdat praag zo'n mooie stad is, en ik in het centrum bleef tot het echt niet meer kon. Ook zaten we dus met z'n allen (ongeveer honderd a5-ers) in een jongerenhotel met een bar en een zwembad etc, dus dan wil je ook nog wel eens blijven hangen tot drie uur 's nachts. terwijl je de volgende ochtend om acht uur moet ontbijten en daarna weer een hele dag moet lopen en doen. Maar de bus had dus ook schuld in mijn vermoeidheid; De terugreis was hels. We stapten om half negen 's avonds in en om tien uur 's ochtends kwamen we aan in Nederland. Plus, ik als bovenmatig lang persoon, pas gewoon niet in de bussen! Mijn benen zitten constant klem en daardoor krijg ik kramp. Van kramp ga ik spastische bewegingen maken en dan spast ik dus mijzelf, mijn buurvrouw en de mensen voor mijn wakker. Ik heb dus maar twee uur geslapen.
Maargoed, ik kwam thuis, vertelde mijn verhalen, gaf mijn ouders en broertje hun kadootjes (een mucha-kalendertje voor mijn moeder, starbucks-mok voor mijn koffieverslaafde vader en een praag-shirt voor mijn broertje) en toen wou ik naar bed. Uiteindelijk heb ik het volgehouden tot het eten (daarvoor zat ik de hele tijd heen E! entertainment te kijken, we hebben nu kabeltelevisie! Hooray voor kabeltelevisie!) en daarna ben ik als een blok in slaap gevallen. Om zestien uur laten wakker te worden.

Okay, ik stop nu met die verwarrende en volgens mijn ook vrij saaie verhaal, en ik ga ontbijten.

X!

edit: ik kijk naar buiten en zie héél veel regen en blaadjes die al een beetje beginnen te verkleuren. Dan is het voor mij herfst, en dat betekent dat ik met wentelteefjes en warme chocolademelk mag ontbijten! :D

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt leuk om naar Praag te gaan.
  Je hebt leuk geschreven. jammer dat de vermoeiendeid door reizen maar dat hoort er bij he! ;)
  Maar verder heb je leuke vakantie gehad.
  Lekker schocolademelk! Eetsmakkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Praag lijkt me echt heel leuk.
  Misschien dat we daar nog een keer heen gaan. Mijn oma begon er laatst toevallig over haha.
  Leuk verhaal om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij was het ook niet de bedoeling dat je braaf ging slapen. :P Leuk dat je zo veel hebt gezien in Praag, lijkt me een prachtige stad. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat je naar Praag bent geweest!
  Zo'n lange busreis is idd niet fijn!
  Komt er een shoplog??

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een comment achter, vind ik leuk!

LET OP! je link invullen in het vakje waar die hoort (bij het profiel naam/url bijvoorbeeld) is genoeg, je hoeft 'm niet nog eens in je berichtje te zetten. Dat valt onder spam en da's niet aardig :)

Comments met daarin een link naar je eigen blog/site verwijder ik!