12 december 2009

Met een twist

Hoi, ik ben Nicky.
Ik ben zestien jaar oud en zit in de vijfde klas van ’t vwo. Ik ben van mening dat ik, en met mij ieder ander persoon op de aardbol, alles zou kunnen als ik me ervoor inzette – maar dat doe ik niet zo vaak. Ik ben slim, maar lui. Ik hou van leren, maar niet als het moet. Ik vind Frans een prachtige taal, maar zo moeilijk, en ik heb een hékel aan de lerares Frans. Ik spijbel nooit, ik dreig alleen te spijbelen en veroorzaak drama en dan regelen mijn ouders iets voor me – of ik moet toch gaan. Ik ben sarcastisch, gedeeltelijk omdat ik het leuk vind, gedeeltelijk omdat ik het gevoel heb dat ik een andere soort humor niet bij me past, dat ik het niet goed ten uitvoer zou brengen. Ik heb een hekel aan domme mensen en daar heb ik weer een hekel aan. Ik roddel over mensen en vind dat aan de ene kant normaal, terwijl ik aan de andere kant liever iedereen zou willen respecteren om hun keuzes. Ik wil graag mensen gelukkig zien, en probeer ze daarom te helpen met hun problemen, maar ik kan mezelf ook goed voelen als ik een persoon heel ‘mislukt’ zie zijn. Ik heb soms een hekel aan mezelf, en soms vind ik mezelf wel aardig. Ik ben negatief, maar wil liever positief zijn.
Ik wil naar een universiteit, omdat ik het kan, maar ik heb nog geen idee wat ik precies wil studeren – iets met cultuur en/of communicatie, maar meer weet ik niet.
Ik houd van lezen – chicklit en intellectuele dingen – en van misdaadseries. Ik blijf vaak hangen bij documentaires en heb een stiekeme passie voor fastasy-achtige dingen; boeken, series, films, rollenspellen op fora – alhoewel ik dat laatste al heel lang niet meer gedaan heb en ik ook niet de ballen heb om erin mee te spelen, maar ik lees ze wel graag. Ik ben geïnteresseerd in psychologie maar vind sommige aspecten echt onzin. Ik vind het niet leuk als spellingcontroles me verbeteren. Mijn handschrift is slordig, maar het past bij me en ik vind het er leuk uitzien. Ik geloof dat alles wat je nodig hebt, liefde is, maar ik ben er niet zo goed in het te vinden. Ik hou van oude muziek en jazzy zangeressen. Ik vind het eng om met vreemde mensen te bellen. Ik zou heel graag toneel spelen, maar durf het niet, net zoals veel meer dingen. Ik ben in mijn vijf middelbare schooljaren erg veranderd – van vervelend zeurderig, verlegen en raar kind naar tsja – een betere, zelfverzekerdere versie daarvan. Maar ik ben nog niet klaar met veranderen. Ik heb vaak ruzies met mijn broertje en kan niet echt veel van hem hebben, en dat vind ik vervelend. Mijn vader heeft een hartziekte gehad en heeft daarvoor heel lang en heel vaak in het ziekenhuis moeten liggen. Ik ben gepest op de basisschool, maar ben er niet zeker van of dat erg is of niet – sowieso ben ik er niet zo zeker van of ik overdrijf of juist in m’n recht sta. Ik ben een typische teenager, met een twist.

Hoi, ik ben Nicky. Ik beoordeel mensen op hun uiterlijk en bezittingen, maar heb er een hekel aan en zou veel liever op innerlijk beoordelen.

Wie ben jij?

7 opmerkingen:

 1. Ik ben Svenja.

  Persoonlijk stukje dit, stoer dat je het er op zet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je lijkt op me,
  vooral dat laatste, zo waar
  maar volgens mij doen we dat allemaal
  niet eens met opzet
  nock, ik vind je super lief
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi reflectief, zeker voor je leeftijd. :)

  Veel mensen van mijn leeftijd kunnen nog niet zo kijken naar zichzelf. Nu nog kijken waarom je bent zoals je bent en wat je daarmee wilt. Veranderen, nuanceren of behouden. En natuurlijk waarom...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben precies net als jij. Alleen word ik nog steeds gepest. Ik vind Frans een prachtige taal , maar toch faal ik ermee. Ik ben niet dom maar lui. En ik vind leren ook leuk maar niet als het moet :'] en als ik anoniem ben gebruik ik altijd de naam ''nicky'' xD. Alleen...ik haat roddelen. Je kan mooi schrijven , ik ga je zeker volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg herkenbaar stuk. En ik, tja... ik ben Jeske.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, grappig, wij hebben best veel gemeen :) Ik ben vroeger ook gepest. Zo voelde het toen in iedergeval. Als ik er nu op terug kijk vind ik dat er wel ergere dingen in die tijd zijn gebeurt dan dat pesten.. Wat fijn dat je lekker zekerder bent geworden! Ik heb juist het idee dat ik onzekerder ben geworden, nou ja, wel zekerder maar onzekerder op andere manieren.. Hmm..

  Ik ben Martine & Ik ben een meisje dat graag de typische New York - Girl wil zijn, maar mezelf dat nog niet zo snel zie zijn.. (Wat een woorden..)

  Anyway, have nice dreams!

  Kus Kus Martine & Ik ga tukken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Nicky! Leuk dat je zo eerlijk en oprecht schrijft :) Ik ben Maaike, aka Honestbeauty. Ik flap er meteen uit wat op mijn lever ligt en heb dat al vaak duur moeten betalen ( TE honest dus). Ik hou van beautyproducten maar heb het niet zo voor Paris Hilton blingstyle, geef mij maar haalbare beauty.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een comment achter, vind ik leuk!

LET OP! je link invullen in het vakje waar die hoort (bij het profiel naam/url bijvoorbeeld) is genoeg, je hoeft 'm niet nog eens in je berichtje te zetten. Dat valt onder spam en da's niet aardig :)

Comments met daarin een link naar je eigen blog/site verwijder ik!