16 augustus 2009

Broekensoep en matrozen

I <3 Dylon!
Dylon is textielverf en het is bovendien ontzettend cool! Gisteren hadden vriendin H en ik afgesproken om te gaan shoppen, maar eenmaal in de stad bleek dat we daar allebei niet echt zin in hadden - het was veel te heet, veel te druk, etc. Toen we langs de kruidvat liepen wilde ik even naar binnen om naar textielverf te kijken, omdat ik achterin mijn kledingkast een broek had gevonden die mooi zat, maar een lelijke kleur had, en ik had het idee om 'm te verven. Vriendin H raakte helemaal enthousiast en zei dat ze ook een broek had waarmee ze hetzelfde probleem had - hij zat mooi, maar was in een lelijke kleur blauw die je nergens mee kan combineren, behalve als je het leuk vind er altijd als een matroos eruit te zien. Uiteindelijk vonden we verf bij de etos, fietsten we naar haar huis om haar broek op te halen en daarna naar mijn huis om ze te verven.
Je kan die verf op twee manieren gebruiken; je broek, die verf en wat zout in een enorme pan gooien, laten 'sudderen' en een vol uur in die broekensoep roeren. Of je kan de broek, verf en het zout in de wasmachine pleuren en driehonderd jaar wachten terwijl je broeken op het allerheetste programma worden gewassen. Wij gingen voor de tweede manier - nadat we mijn moeder ervan overtuigd hadden dat er ├ęcht niks met haar wasmachine zou gebeuren - en de broeken zijn zo mooi geworden! Niet zwart, maar heel donkerblauw. Ik heb die van vriendin H nog niet gezien, maar ik ben heel benieuwd!

Dylom - of enig andere textielverf - is dus echt een aanrader! Oh, ik heb geen foto van hoe de broek er van tevoren uitziet (neem maar gewoon van mij aan dat hij lelijk was) maar als jullie willen zien hoe hij er nu uitziet, maak ik er een foto van!

Au revoir,
x

8 opmerkingen:

 1. Dat klinkt handig! Was het een jeansbroek?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het graag willen zien hoe hij nu is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. laatst ook proberen me broek te verven, in het begin mooi kleurtje.........na twee keer wassen was de kleur helemaal weg, leek nergens naar! nu met een verffabriek contact gezocht en deze hadden ook een mooi brouseltje gemaakt, nou al voor de vierde keer gewassen en nog steeds mooi
  had het gehaald bij http://www.goedhuysverf.nl , staat niet op hun site maar je kan er naar vragen

  groetjes
  marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, leuk vertelt :) Ik heb onlangs Sangria op mijn spierwitte broek gemorst en nu is daar een gelige plek (natuurlijk weer redelijk bovenaan bij de rits, erg genant) dus ik hoop dat ze ook witte verf hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dat vroeger ook gedaan en het is echt superleuk om eens te doen. Plots draag je die ouwe lelijke broek heel graag. Spijtig dat die verf niet eht heel goedkoop is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog nooit geprobeerd, ben bang dat net mooi zou worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. succes ermee! ben benieuwd...:]

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een comment achter, vind ik leuk!

LET OP! je link invullen in het vakje waar die hoort (bij het profiel naam/url bijvoorbeeld) is genoeg, je hoeft 'm niet nog eens in je berichtje te zetten. Dat valt onder spam en da's niet aardig :)

Comments met daarin een link naar je eigen blog/site verwijder ik!