23 maart 2009

Flessenscrub

Je lippen scrubben is een goede manier om je lippen zacht, velletjes-loos en rood te krijgen. Er wordt gezegd dat je je lippen twee keer per week zacht moet scrubben om ze echt mooi te krijgen, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het verschilt per persoon hoevaak je wil scrubben en hoe grof je scrub moet zijn. Ik vind het lekker om 1x per week te doen, op mijn vaste beautydagje, met een zachte scrub, omdat mijn lippen heel gevoelig zijn en snel uitdrogen etc.

Oke, er zijn dus meerdere manieren om je lippen te scrubben, ik heb de bekendste op een rijtje gezet.

- Scrubben met een (ongebruikte of schone) tandenborstel
- Scrubben met een washandje of handdoek
- Scrubben met de dop van een flesje (zie het filmpje op beautygloss)
- Scrubben met los suiker of een suikerklontje
- Scrubben met een zelfgemaakte lippenscrub.

Ik heb een paar maniertjes uitgeprobeerd: De tandenborstel, het flesje en de zelfgemaakte scrub.
Scrubben met een flesje vond ik niet zo fijn, het was te ruw voor mijn lippen; wel kan ik me voorstellen dat het goed werkt als je van die velletjes op je lippen hebt.
Met een tandenborstel daarintegen vond ik wel fijn, het maakte mijn lippen lekker zacht. Zorg wel dat het een zachte tandenborstel is – en gebruik een gewone, geen elektrische, dat is veel te hard. En gebruik een schone, of koop eentje die je alleen voor scrubben gebruikt.
Als laatste een zelfgemaakte lippenscrub die ik heb gemaakt met wat suiker, honing, olijfolie en citroensap. De olijfolie en honing voeden je lippen (olijfolie is een natuurlijke vochtinbrenger en honing maakt zacht), de suiker scrubt en ik heb geen idee wat het citroensap doet.

Het maken was heel simpel, gewoon de ingrediënten in een potje doen en roeren met een satéstokje of iets dergelijks. Gebruik van alles ongeveer evenveel, en voeg nog iets toe als jij dat nodig vind.

Pas op – gebruik NOOIT een bodyscrub of gezichtsscrub voor je lippen, dat is veel te ruw, daar kunnen je lippen niet tegen!

x

Ps; We hebben een nieuwe keuken! bij de volgende DIY zien jullie onze nieuwe keuken.

Ps2; Zijn er nog receptjes die ik zou moeten uitproberen, heeft iemand nog leuke ideeetjes voor DIY-artikeltjes? ik vin het zo leuk om te doen, maar heb veel te weinig recepten!

10 opmerkingen:

 1. Met honing erbij is slim! Ga ik de volgende keer ook maken. En citroen ontsmet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee! :)

  Hier je antwoord op je vraag die je had bij het proefmonster van Herbal Essences.

  Ik ga denk ik wel die bon gebruiken! Ik denk dat ik ook die volume shampoo ga uittesten. Wat vind jij van die shampoo?

  xx Sharona
  www.beautygoods.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh handig zeg! Ga ook eens zelf zo'n scrubje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig! Ga ook eens zo'n zelfgemaakt scrubje proberen. Gelukkig heb ik nooit heel erg last van droge lippen, ik gebruik heel veel lippenbalsems:P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cool! Ik ben echt té verslaafd aan lipspul..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een boel artikels geschreven over beauty met natuurlijke producten, kijk een keertje hier voor inspiratie: http://lilkim.infoteur.nl/specials/beauty.html, http://lilkim.infoteur.nl/specials/beauty-i.html en http://lilkim.infoteur.nl/specials/beauty-ii.html
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ow, ik lees nu pas het berichtje hierboven. Hopelijk vind je nu me nog aardig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedoel je het link-in-het-vakje-berichtje, kim? Da's niet erg hoor, je linkte immers niet naar dezelfde blog en het was aardig bedoeld enzo. Dus ja hoor, ik vind je nog aardig ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een comment achter, vind ik leuk!

LET OP! je link invullen in het vakje waar die hoort (bij het profiel naam/url bijvoorbeeld) is genoeg, je hoeft 'm niet nog eens in je berichtje te zetten. Dat valt onder spam en da's niet aardig :)

Comments met daarin een link naar je eigen blog/site verwijder ik!