20 maart 2009

Vloeibare hype

Het is een soort hype in beautyland: Minerale foundation vloeibaar maken. Als je niet weet wat ik bedoel, kijk dan eerst naar dit filmpje op Beautygloss.nl, ik ga namelijk niet uitleggen hoe je het doet, dat is al genoeg gedaan. Ik ga je alleen vertellen waarom het gedaan wordt en wat er zo fijn aan is.

Veel meisjes gebruiken al minerale foundation, maar denken er toch wel eens over terug te gaan naar vloeibare foundation: omdat vloeibare foundation gewoon veel makkelijker op te brengen is en het is minder geknoei dan met poeder. Ook is het handiger voor droge huidjes zoals ik; poeder droogt de huid uit.
Toen kwam dé oplossing: Maak zelf minerale, vloeibare foundation door het te mengen met crème!


Ik heb het dus ook gedaan en ik vind het superfijn. Ik heb het gemengd met mijn dagcrème, dus ik ben meteen een stuk sneller ’s ochtends. Wel dekt het iets minder, maar als je na het opbrengen nog wat extra dekking nodig hebt, doe dan nog wat 'gewone' minerale foundation op die plekken.

Oh, ik had er last van dat na het opdoen nog wat losse korreltjes of velletjes ofzo op mijn huid lagen; als jij dat ook hebt, laat je crème dan gewoon intrekken, dan zijn die korreltjes zó af te vegen :)

x

12 opmerkingen:

 1. Ik gebruik niet zo vaak foundation, maar wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is handig, bespaart veel tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe ook heel vaak mijn vloeibare foundation mixen met dagcrème. Maakt hem toch net iets lichter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop wel gewoon een vloeibare foundation =). Ik wil het liefst wél een goede dekking. Maar minerale is wel beter voor je huid.
  Welke creme heb je eigenlijk gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf vind ik vloeibare foundation ook een stuk fijner.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb het ook wel eens gedaan; geeft inderdaad een stuk minder dekking!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klopt, in één keer odet iedereen dat! :P.
  Ik heb het nog niet gedaan, ben het ook niet van plan eigenlijk, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik ook alleen maar vloeibare foundation en daarna nog pressed powder om het beter te laten zitten. Goed idee dus, alleen jammer dat het minder goed dekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het zelf ook geprobeerd, maar het dekte gewoon helemaal niet! En de dagcreme trok in me huid en je zag allemaal rare kringen en vegen van de foundation :s
  Miss maar eens met een andere dagcreme proberen.
  welke dagcreme heb jij gebruikt??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb dove 5 essentiële elementen voor droge huid gebruikt, die is fijn :) maar ik denk dat je inderdaad dan een andere dagcrème moet proberen, of dat je de proporties foundation/dagcrème niet goed hebt gedaan, had ik eerst ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel handig voor de EDM, heb alleen geen potje waar ik het in kan mengen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een comment achter, vind ik leuk!

LET OP! je link invullen in het vakje waar die hoort (bij het profiel naam/url bijvoorbeeld) is genoeg, je hoeft 'm niet nog eens in je berichtje te zetten. Dat valt onder spam en da's niet aardig :)

Comments met daarin een link naar je eigen blog/site verwijder ik!